Hoe kunnen jullie de kinderen vertellen over de scheiding?

De kinderen vertellen over de scheiding, dat is niet makkelijk. Kinderen vergeten meestal nooit meer hoe en wanneer zij dit te horen kregen. De scheiding heeft invloed op de rest van hun leven, hoe goed jullie de scheiding ook aanpakken. 

Er is niet één goede manier waarop jullie kunnen vertellen over de scheiding. Verwacht dit dus ook niet van jezelf. Maar er zijn wel een aantal dingen waar jullie in ieder geval op kunnen letten.

Het kan voor kinderen helpend zijn om met anderen te praten die ook een scheiding hebben meegemaakt. Hiervoor kunnen zij aankloppen bij Stichting Villa Pinedo. Dit een stichting die zich richt op support voor het kind voor, tijdens en na een scheiding. Het is een (online) community waar kinderen terecht kunnen met al hun vragen en één op één gesprekken met een Buddy kunnen voeren. Een Buddy is een jongere (vanaf 18 jaar) met gescheiden ouders die vanuit ervaring spreekt.

Wil jij als ouder leren wat er in het hoofd en hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat? In de online training voor gescheiden ouders van Villa Pinedo lees je meer ervaringen, tips en advies over hoe ‘het gesprek’ te voeren met je kind(eren).